Valborgsmässoafton

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Hej! Jag hoppas att ni alla har eller har haft en trevlig valborg! Jag hoppas att ni varit och är försiktiga ikväll! Själv har jag valt att totalt strunta i valborg. Jag och min kära familj åt istället kinamat och nu sitter jag här i sängen med mjukisbyxor och tittar på regnet som smattrar mot fönstret. Regnet öser verkligen ner och jag tycker nog att det känns mer inbjudande att mysa inne än att titta på en eld haha! Jag är ändå himla trött, efter skolan handlade jag och mamma och så fort jag kom hem gjorde jag klart en uppgift till skolan, skickade in den och somnade faktiskt en stund. Jag mår för tillfället inte särskilt bra heller, jag har ont i magen och i huvudet och fryser, perfekt för att spendera kvällen inne med någon film invirad i en filt! Ha en trevlig valborg och var försiktiga! 

I'm feeling alive

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 

"Dreamy" effekt på bilder!

1. Börja med att öppna en bild som är ganska ljus.
 
2. Ljusa upp bilden med hjälp av kurvor om det behövs.
 
3. Klicka sedan på den lilla ikonen vid lager och välj enfärgad.
 
4. Välj en väldigt mörkblå färg, tillexempel 000653.
 
5. Ändra blandsningsläget till uteslutning.
 
6. Dra sedan ner opaciteten efter smak, här har jag 39%.
 
7.Man kan sedan ljusa upp bilden ytterligare, dubbla färglagret och kanske ändra lagret till mjukt ljus istället för uteslutning! Prova er fram och se vad ni tycker om! Lycka till! 

Det perfekta ljuset

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Ljuset igår var så otroligt perfekt. Så himla vackert. Jag har börjat lite smått med att titta igenom bilderna, här är två av dem. Linnéa blev så underbart fin på bilderna! Med alla blommor i bakgrunde och solen som gav bokeh-effekten, kan det bli bättre? 

Summer's in the air

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Hej på er! Igår var det verkligen en underbar dag, jag och Linnéa har fotade, gungade, och bara älskade att det faktiskt äntligen kändes som att sommaren är påväg! Bilder ifrån dagen kommer, men det tar ju ett tag att kolla igenom allt, haha! Jag ursäktar att jag varit lite seg med uppdateringen den senaste tiden, men det är mycket i skolan, och det är sista terminen, vilket gör det ännu viktigare. Men jag ska försöka bli bättre, det säger jag alltid, haha. Men med ca 20 skoldagar kvar så kommer det antagligen minska med saker att göra, det enda "stora" vi har kvar är väl resterande nationella prov som är i Matte och So. Proven är helt klara i Maj! Himla skönt att bara gå tre dagar nästa vecka! 

Före & Efter

Idag gick jag in på min allra första blogg, hittade en hel del bilder och läste gamla inlägg, det är ju nästan så att jag skäms! Herregud! Bilderna ovan är tagna 2012, men de på höger sida är redigerade nu på nytt. Jag tycker faktiskt att man ser en liten framgång inom foto haha! Det är ändå lite intressant! Jag hoppas såklart på att lära mig ännu mer nya saker, bli bästis med min kamera och lära mig att fota i motljus! Höga förväntninar här! Haha! 

Möjligheter

Nu när jag har Photoshop känns det som att jag skulle kunna göra 100 olika saker! Problemet är väl bara att jag inte kan. Jag har använt mig utan Ps tidigare, men det var ett antal år sedan, och då var jag inte heller lika insatt i foto och liknande som jag är nu! Jag försöker lära mig, jag leker runt lite med inställningarna som finns och ser vad som händer, det känns frustrerande att ha ett program med så många möjligheter men inte veta hur man ska hantera dem! Vilka ilandsproblem jag har! Men i alla fall, det är bara att vänta, öva och lära sig med tiden!

Ballerinaskor

Hej hej! Idag var jag faktiskt hemma ifrån skolan, jag vaknade med otroligt ont i halsen och huvudet. Jag har inte gjort mycket alls idag, plockat lite i mitt rum, gjort läxor och plockat ner alla härliga sommarskor! På tal om skor så beställde mamma ett par vita nya converse till mig som troligen kommer på fredah! Mina är så sönder haha! Jag har också beställt ett par ballerinaskor! Hoppas att de sitter bra på fötterna! Haha! 

New stuff

Hej på er! ♡ Idag efter skolan gick jag med mamma till city för att köpa nytt puder, mitt förra var helt slut! Som tur var fick jag ett nytt idag! Jag skaffade mig också en BB-Cream som jag hört både bra och dåligt om, men jag får helt enkelt testa vad min hudtyp säger om denna!  Jag såg också att HM fått in babylips, så jag var bara tvungen att ta med mig två hem haha! Imorgon är det i alla fall kort dag i skolan, vilket känns perfekt, jag har bara gått en dag i skolan och jag är redan trött, kan man bli mer skoltrött? Jag har också införskaffat mig Photoshop till min nya dator vilket känns underbart! Men det lär nog ta ett tag att lära sig hur det funkar, som tur är finns det många videos att ta del av! Önska mig lycka till? ♡

21/4

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Och imorgon börjar skolan igen, taggad? Inte direkt! Men som jag nämt i näst intill alla inlägg så är det inte långt kvar till sommarlovet! Jag tror också att det bara är 4 nationella prov kvar! So och matte och jag inte misstar mig! Så otroligt skönt att bara ha några få kvar, hela vårterminen har gått så fort tycker jag, poff så var alla inte långt ifrån alla nationella borta! Nog om skola och sådant jobbigt. Idag var det en underbart vacker dag! Det kändes på riktigt som att sommaren var här, jag gick omkring i shorts och linne utan att frysa ihjäl! Vi satte upp vår studsmatta städade vår baksida och sådant som man kanske gör nu på våren, så härligt! Nu sitter jag här i min ansiktsmask och försöker ta det lugnt såhär sista dagen på lovet, hoppas att ni alla har haft ett fint lov! ♡

I'll watch it all from afar

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
Nu är det inte länge kvar, 53 dagar för att vara exakt, tills grundskolan är över, över på riktigt. Det är nervöst att börja på gymasiet, men samtidigt otroligt roligt, jag är faktiskt förvånansvärt taggad! Det känns som att man äntligen får göra något meningsfullt, inte slösa bort ännu fler år på helt onödiga saker som man aldrig någonsin kommer att ha nytta av. Att äntligen få välja själv, få lära sig saker som man faktiskt vill lära sig. Snart står vi där på avslutningen, finklädda med tårar i ögonen, kramar varandra hejdå för sista gången och går sedan skilda vägar, alla på väg åt olika håll och olika mål, sedan är det sommarlov, sommarlovet innan allt tar fart på allvar. Förhoppningsvis blir sommarlovet minst lika underbart som förra året, det gäller att göra sommaren till det man vill att den ska vara, vill man att den ska vara underbart fantastisk, så gör man den underbart fantastisk! ♡

Så härligt.

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Världens underbaraste vår dag var det idag! Jag, Linnéa och hennes lillebror åkta longboard, köpte glass och jag låg på en gräsmatta full med blommor och fotade. Man behövde inte ens ha jacka på sig, så himla härligt!

Flowers

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Jag tänkte passa på att bjuda på några av bilderna jag tog när jag och Julia fotade för någon dag sedan! Det var sjukt mysigt ljus, älskade det! 

MacBook Air

Hej vänner! ♡ 
Jag har inte haft någon ork till att blogga på lovet, jag har nämligen inte haft tillgång till någon dator. Jag fick lämna in min till skolan över lovet vilket var synd, jag har inte kunnat redigera bilder eller något sådant vilket är den största anledningen till att jag inte orkat blogga via mobilen eller något alls. Idag blåste mina förldrar mig totalt, mamma kom upp och sa att jag skulle göra mig i ordning för att vi skulle iväg. Vi åkte sedan till bland annat h&m, på väg hem sa mamma sedan att hon skulle stanna till vid XXL men istället gick vi mot Media Markt. Mamma sa att vi skulle titta efter en dammsugare, haha. Efter det började mamma gå mot Apple-avdelningen och jag trodde att hon skulle kolla priser eller något eftersom att jag skulle köpa en mac. Mamma hämtade en av de som arbetar i butiken och sa att vi skulle köpa en Mac nu idag, och jag blev på riktigt så himla chockad och glad att jag började gråta! Nu kan jag bocka av Gråta in public på listan i alla fall! Haha! Jag är så himla glad och jag älskar den så mycket! ♡ Jag betalade en del på datorn själv, så jag fick alltså inte hela datorn! Jag är så tacksam och glad att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen faktiskt, herregud.

10 saker du eventuellt inte visste om mig.

 
♥ Jag hatar verkligen Coca Cola! Jag kanske är en på miljonen, men det är så äckligt! Usch usch usch! Haha!
 
♥ Jag kan för det mesta välja vad jag ska göra i mina drömmar! Ganska praktiskt när man drömmer en mardröm och behöver rädda sig själv haha! 
 
♥ Att prata inför folk är något av det värsta jag vet! Bara att räcka upp handen i klassrummet är jobbigt för mig haha! Jag planerar ofta mina meningen otroligt noggrannt innan jag vågar säga saker inför folk! Presentationer är det värsta!
 
♥ Jag är inte bekväm framför kameran! Det ser ni ju på bilden ovan, jag KAN INTE vara seriös! Haha!
 
♥ När jag äter, äter jag nästan alltid allt för sig! Jag kan tillexempel inte ta mos och en bit köttbulle på samma gaffel haha! Jag vill också ha all min mat i separata högar på fatet haha!
 
♥ En av mina största rädslor är djupa vatten! Man vet liksom inte vad som finns där! Usch jag får nästan panik av att vara på djupt vatten, det är så obehagligt!
 
♥ Jag är extremt dålig på stresshantering, jag blir jättelätt stressad.
 
♥ Jag har flera tvångstankar. En av dem är att jag tillexempel inte kan gå ut utan att ha sminkat mig. Det är lite sorgligt, men ibland måste jag sminka mig innan jag går ut med vår hund. 
 
♥ Jag vill ha många olika tatueringar! Tillexempel svalor och ett ankare! Så otroligt underbart! 
 
♥ Jag har svårt att vistas bland mycket folk, jag mår lätt illa och blir yr om det är mycket folk på ett och samma ställe! 

8/4

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Lite fler bilder från i lördags! Koncentrerade det på Julia i det här inlägget känner jag haha! Sorry sorry Julia!
 
Idag gjorde vi 3 nationella prov på förmiddagen! Jag känner mest att jag bullshittade mig igenom hela proven haha! Så nja, bra kan jag kanske inte säga att det gick! Jag har lite smått ångest över det, men vad gör det om 100 år? Vi fick i alla fall gå hem efter lunch idag! Det känner lite ovanligt att vara hemma innan klockan två! Det händer verkligen inte ofta! Jag la mig i sängen nästan så fort jag kom hem! Haha! 

I’m not excited, but should I be?

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
Två till bilder ifrån i fredags då jag och Julia fotade solnedgången, lite olika inställningar är använda på bilderna ovan!

7/4

 
Hej hej! Jag kom hem ifrån skolan för en stund sedan och jag känner mig lite smått stressad, dock mindre stressad idag än vad jag gjorde igår. Våra lärare har valt att skjuta fram ett prov som vi skulle haft på onsdag för att de märker hur stressade de flesta i 9an är, det är skönt att de försöker göra något åt det och anstränger sig för att vi ska få det bra. Imorgon har jag i alla fall 3 nationella prov i No fysik, jag är så himla nervös och stressad över det, det känns verkligen som att jag inte kan någonting! Men det är helt enkelt bara att göra det bästa av situationen och göra sitt bästa! 9an är verkligen stressig på många sätt och vis! Det är så mycket att tänka på och göra, bara nu i veckan har jag 5 nationella prov! Jag hade ett So-prov idag och spanskaglosor till på torsdag! Önska mig lycka till! Haha! 

Hold me in your everlasting arms

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Det känns som 100 år sedan jag skrev här! Det var ju faktiskt hela 5 dagar sedan! Men det är så himla mycket i skolan med nationella prov och så vidare, jag finner inte riktigt tid för att blogga och ännu mindre för att fota! Men nu i helgen har jag i vilket fall tagit mig ut och fotat en del! Bilden ovan är ifrån i fredags när jag och Julia fotade solnedgången! Underbart vackert var det! Fler bilder kommer! Jag fotade också en del med Julia igår, så bilder ifrån det kommer väl också någon dag haha! ♥ Jag kommer inte heller kunna uppdatera bättre under lovet eftersom att vår skola ska ha någon kontroll-liknande sak på datorerna under lovet, typiskt. 

Notebook

För bara någon dag sedan köpte mamma denna underbara lilla bok åt mig! ♥ Jag älskar den så mycket! Den är köpt på Lagerhaus för 20:- eller något sådant, haha! I boken skriver jag upp tankar och sådant mysigt, saker jag vill komma ihåg eller bara helt onödiga saker! Jag tycker att det är så skönt att skriva av sig ibland! Det rekommenderar jag till er alla! ♥

Hello April

1 april idag då, sjukt vad tiden går fort! Det känns som att det var vinter nyss ju!
Jag tittade på säsongsavslutningen av The Walking Dead idag direkt efter skolan, och utan att spoila något för er som inte sett det så kan jag ju i alla fall säga att jag är så otroligt besviken! Jag hade jättehöga förväntningar på avsnittet, för höga visade det sig. Jag tyckte inte att avsnittet passade för säsongsavslutning alls! Nog om det. Imorgon har jag Nationella prov i Engelska, två gånger faktiskt, på förmiddagen har jag mitt muntliga prov och på eftermiddagen det sista skriftliga i Engelska! Skönt att efter imorgon ha 8 klara! Sen väntar ju ett antal fler, men det är i alla fall påsklov först, så skönt med lite lov! Just nu är jag nästan lite sorgligt skoltrött. Jag vill satsa på foto, hitta hur jag vill ha mina bilder och sånt där djupt! Inte lägga all min tid på skolan!