Underbart ♥

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Idag var det sådär underbart vårväder! Det var varmt och mysig och ni anar inte hur mycket jag längtar till sommaren nu! Jag och Linnéa åkte i vilket fall lite longboard. Annars har jag inte gjort mycket alls idag faktiskt, just nu lider jag av söndagsångest och extrem trötthet, så jag funderar på att byta om och lägga mig i sängen och vara en latkorv, det får man, för det är söndag? Tills vidare så tycker jag att ni kan lyssna på Vampire Weekend och se saker ifrån den ljusa sidan! Ha det bäst små potatisar! ♥

The Vow

Igår kväll såg jag filmen The Vow, det var Julia som tipsade mig om filmen. Jag har alltid så otroligt svårt att hitta filmer att se när jag faktiskt vill se på film. Jag brukar säga till mig själv att ikväll så ska jag lata mig med en film! Men när jag väl har hämtat dricka och så vidare inser jag att jag inte ens har någon film att se! Vilka problem i vardagen jag har eller hur? 
 
Filmens handling: 
"Paige och Leo är ett ungt förälskat konstnärspar som bor i Chicago. En nattlig bilolycka slår i ett ögonblick sönder deras lycka. Leo klarar sig oskadd men Paige hamnar i koma. När hon äntligen vaknar har hon inget minne av deras tid tillsammans. Hon minns dock de tidigare åren som juridikstuderande och tror att hon fortfarande är förlovad med den charmige affärsmannen Jeremy, som ännu har ett gott öga till henne. Allt eftersom tiden går inser Leo att Paiges minne inte kommer att förbättras. Fast besluten att inte förlora henne för evigt beslutar han sig för att göra allt som står i hans makt att vinna hennes hjärta. Igen."
 
Jag älskade verkligen den här filmen! Den var så underbart vacker och sorglig på samma gång. Den var egentligen kanske inget speciellt eftersom att handlingen var ungefär den samma som i alla liknande filmer, handlingen var ganska förutsägbar, men jag är en person som faller för filmer som denna. Jag rekommenderar filmer till de som gillar drama och romantiska filmer. Jag tyckte som sagt att den var himla mysig, något säger mig att detta är en sådan film jag kommer att se flera gånger om! Så himla vacker. ♥

For adventures

Den här lilla underbart söta burken införskaffade jag idag! Himla söt! Där i är det tänkt att jag ska lägga lite pengar då och då, kanske får jag ihop en slant haha. Den står mest där i fönstret för att inspirera, jag blir så himla inspirerad att resa av sådant! Jag skulle verkligen vilja resa ifrån Sverige ett tag, tänka på annat än det som händer här.

I want the world in my hands.

Detta är så långt ifrån mig som man bara kan komma! Men eftersom att jag är otålig så testar jag lite olika sätt att fota! På tal om ingenting så var min fjärrutlösare borta idag! Jag kunde verkligen inte hitta den! Så jag och mamma begav oss till platsen där jag sist använde den, vid ängen där dessa bilder är tagna! Och jo, där låg den, i gräset! Alldeles fuktig. Den har legat ute i ungefär en vecka med snö och regn. Efter att den fått torka i solen samt ett batteribyte så fungerar den faktiskt! Helt odödlig haha.

The earth is beautiful

Inte allt för länge sedan när jag scrollade runt på Tumblr så trillade jag över ett inlägg med helt otroliga platser. När jag såg dessa platser så kunde jag knappt tro att de var sanna. Jag antar att jag inte är den enda människan som har lust att packa en ryggsäck, boka en biljett i sista minuten och sedan bara få flyga iväg, upptäcka allt världen har att erbjuda. Komma hem med en helt häpnadsväckande historia att berätta vidare, inte nog med det, en hel drös med bilder att visa och minnas. Jag tänkte dela med mig av några av de helt fantastiska platser jag fastnat för och mer än gärna skulle vilja besöka. Någon av dessa platser ska jag besöka innan jag dör, så är det bara.
Salar de Uyuni är med sina 10 582 km² världens största saltöken, alltså ungefär lika stort som Skåne. För ca 40 000 år sedan var denna saltöknen en del av en enorm förhistorisk sjö. Saltöknen är ofta täckt med vatten och har en yta som är så reflekterande att det bildar världens största naturliga spegel.
 
 På dagen kan stranden misstas för att vara vilken strand som helst, men när mörkret faller kan man se det helt ofattbara. Galaxmönstret eller stjärnmönstret skapas av marina mikroorganismer som kallas fytoplankton. Fytoplankton innehåller ett kemiskt ämne som har förmågan att skapa ett biologiskt ljus eller sken. Ämnet är det samma som hos en eldfluga. Likt en stjärnhimmel eller en galax lyser dessa mikroorganismer upp och det är en helt häpnadsväckande syn.
 
 Dessa ovanliga pelare formades för ungefär 380 miljoner år sedan. Sandsten förstördes av havsströmmar under vattenytan vilket sedan lämnade kvar dessa höga bergspelare. Vissa av dessa pelar kan faktiskt mätas upp mot 1200 meter ovan havsytan. Ni som har sett filmen Avatar känner kanske igen denna fantastiska plats, platsen användes nämligen under inspelingen av filmen Avatar.
I grottans tak hänger det flera tusentals lysmaskar. Arten som lever i grottorna finns endast att hitta i Nya Zeeland. Likt Sea of stars så ger dessa ovanliga lysmaskar ifrån sig ett sken eller ljus. Man skulle kunna tro att bilderna ovan är redigerade, men detta är en helt verklig plats som går att besöka. Det finns olika guidade turer igenom grottorna.
 
Är inte dessa platser helt otroliga? Dessa var bara några av alla de platser jag råkat snubbla över på Tumblr, men skulle jag skriva om alla platser jag skulle vilja besöka så skulle det ta mig hela natten! Det finns så mycket att se och uppleva, så mycket som bara väntar på att bli upptäckt! Världen är helt fantastisk, om vi bara ger den en chans att visa vad den har att ge. ♥

27/3 - 2014

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Den där bilden är verkligen tagen right in moment. Historien bakom bilden är att jag av misstag tryckte på fjärrutlösaren, så jag gjorde någon spontan pose haha. Linnéa hade precis kastat sin tröja mot min kamera så att den näst intill träffade kameran, så Linnéa intar sin position och lite halvt dör av garv! En av mina absoluta favoritbilder haha! Det känns som att den beskriver hela den dagen!
 
Både igår och idag var jag hemma ifrån skolan, jag hade ont i magen och huvudet och har drabbats av förkylning! Men imorgon tänker jag utamna ödet och gå till skolan ändå. Så skönt med fredag. Fast det känns ändå inte som att jag kan slappna av, trots att det är helg. Det är ständigt något att tänka på, vilket inte är jättekul eftersom att jag känner mig konstant stressad. Jag sover dåligt och vaknar om nätterna, nej usch så tråkigt. Imorgon efter skolan så tänkte jag i alla fall ta mig till biblioteket för att lämna tillbaka Stolthet och Fördom och efter det bege mig till Monki för att kolla in en tröja! Nog skrivet om min extremt tråkiga vardag! Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på TV! Kanske somna och sova bra hela natten? Godnatt på er ♥

Vad är "Jag"?

 
Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Jag tycker att det är himla svårt att hitta sin stil inom foto, jag vet att det antagligen tar ett tag att hitta hur man vill ha sina bilder och att hitta sig själv inom foto, det lät cheesy haha. Jag har själv inte hittat min stil ännu, jag pendlar mellan olika sätt att redigera mina bilder på. Här ovan är tillexempel några bilder som jag redigerat men inte lagt upp här eftersom att jag inte riktigt vet om det är jag

YSL Rouge Volupté

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Jag är verkligen helt förälskad i förpackningen till detta läppstift. Jag köpte mitt på en affär i Norrköping som heter Parfymeri 1. I affären kostade dem 360 kr vilket är väldigt dyrt för ett läppstift! Som tur var så hade jag ett presentkort där så vi betalade "bara" 204 för det, vilket också är rätt dyrt, men ett läppstift ifrån Mac ligger ju på ungefär samma pris! Jag köpte i alla fall Rouge Volupté i färgen 13 Peach Passion! Jag älskar det så otroligt mycket! Färgen är så underbart vårig/somrig och jag har en känsla av att jag kommer att använda det en hel del i sommar! ♥

Could it be that you and me are the lucky ones?

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
Idag fotade jag en hel del med Linnéa! Det var supermysigt! Här är två av bilderna, fler kommer! Idag var det riktigt vårigt, det var runt 18 plusgrader i solen! Så skönt! Solen har jag verkligen saknat.

Åh du välbehövliga fredag

Åh äntligen fredag! Det behövdes verkligen känner jag! Efter två nationella prov den här veckan så känner jag mig faktiskt lite förtjänt av två dagars ledighet. Kan ju passa på att berätta att jag och min mor hade en jättefin dag på stan idag! Vi fikade, latten jag drack smakade dock som svart kaffe haha! Jag gillar inte vanligt svart kaffe! Vi kollade runt i affärer och åt på stan. Jag trodde aldrig i hela mitt liv att detta skulle hända, men jag fick med mig ett läppstift från YSL. Döm mig inte. Jag hade presentkort i affären jag köpte det på, så istället för 360 så kostade det 204, vilket inte är så farligt för ett läppstift haha, samma pris som för ett ifrån Mac! Inte nog med det så betalade min mamma de 204 kronor som behövdes. Tack så himla mycket mamma! ♥ Jag fick också med mig en kjol, två tröjor och ett par shorts/någon form av korta tights att ha under kjolen, det kändes som ett bra köp! Tack för en underbar dag mamma, om du läser detta ♥ Också min bror som var med på eftermiddagen! Vilken underbar fredag. ♥ Nu känner jag att jag ska lata mig och bara ta det allmänt lugnt, njuta av att det är helg! Det borde ni alla göra! ♥ Ha det bäst ♥

Cravings

 
 1. Svart klänning med vita blommor: Asos 285:-  •  2. Blommig kjol: H&M 99:-  
3. Svart klänning med små blommor: Bikbok 299:-  •  4. Armband: Gina tricot 149:-  • 6. Svart klänning med rosa blommor: Gina tricot 149:-  •  7. Klocka: Oklart.
 
Ge mig ge mig ge mig! Sååå fina kläder! ♥ Herregud jag skulle utan tvekan vilja ha allt där! Särskilt den svarta klänningen ifrån Asos! ♥

Look out to the future, But it tells you nothing, So take another breath ♥

Idag hade jag nationellt prov i Svenska som jag skrev om igår! Det var spänt och jag var nervös. Det hade antagligen kunnat gå bättre, men också sämre! När jag var klar med mitt prov fick jag sitta och vänta tills tiden var ute i ca 50 minuter haha, det var inte det roligaste kanske! Vi fick i alla fall sluta klockan 14 istället för 15, vilket var skönt, jag är sjukt trött nu efter provet så det blir antagligen att sova tidigt kväll. Idag kom i alla fall en väska min kära mor beställde till mig för ett tag sedan! Jag verkligen älskar den! Så perfekt storlek och underbar och nej jag orkar inte ens! Jag längtar till sommaren då man kan ha väskan till shorts och linne eller något annat mysigt, det lär bli en väska jag bär med mig överallt känner jag! ♥

Söndagsångest.

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Och helt plötsligt var det söndag kväll och jag sitter här igen med datorn i knät och lever med min söndagsångest! Jag lever också med vetskapen av att två nationella prov väntar kommande vecka, inte så jättekul nej. Idag begav Julia och jag oss till affären för att köpa lite inför nationella imorgon! Jag fick med mig kaffe, tuggummin, en bar och ett paket söta björnar! Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös, för nervös är jag verkligen, men jag försöker tänka att det bara är att göra det bästa jag kan! Bättre än så kan jag ju faktiskt inte göra! Kvällen ska jag i alla fall spendera i min säng till någon film eller något program, jag är otroligt trött trots att jag sovit i helgen? Jag känner också att det kan vara bra att vara pigg på provet! 

Musiklista ♪

1. Nämn en låt du kan hela texten till.
Jag kan hela texten till ganska många låtar haha! Men.. vi säger väl Flaws - Bastille! Den kan jag verkligen hela texten till haha!
 
2. En låt som påminner dig om någon eller några av dina vänner.
Oj så svårt! Finns så många! These streets - Bastille, sommaren 2013, Longboard, Linnéaa! Eller kanske Baby baby - Corona, hej Julia! Nej men.. alla låtar Bastille spelade på konserten jag, Linnéa och Julia var på! 
 
3. En låt du kommer ihåg att dina föräldrar har lyssnat på.
Haha, Baby Baby - Corona, Rhythm of the night - Corona eller Rhythm is a dancer? hahaha!
 
4. En låt en vän gillar men du inte gillar.
Bloody shirt - To kill a king. Haha!
 
5. En låt du vill ska spelas på din begravning.
Jag har faktiskt tänkt på det förut! Men nu har jag självklart glömt alla, men typ.. Oblivion - Bastille haha.. Born to die - Lana del rey kanske? Jag har ingen aning faktiskt!
 
6. Bästa filmmusiken.
Alla låtar ifrån Spirit, Lejonkungen och Frost?
 
7.En låt som påminner dig om sommaren.
These streets - Bastille, utan tvekan!
 
8. Vilka band/artister lyssnar du på?
Bastille, The Neighbourhood, Vampire Weekend och Lana del rey för tillfället!
 
9. En låt du lyssnar på när du är ledsen.
Jag lyssnar på typ alla The Neighbourhoods låtar när jag är deppig haha!
 
10. Sista frågan, vilken är din absoluta favoritlåt?
Sleepsong - Bastille. Den är och kommer alltid att vara min favoritlåt! Jag dör lite varje gång jag hör den haha, det är en speciell och obeskrivlig känsla för mig att lyssna på Sleepsong, jag kan lyssna på den tusen gånger om och fortfarande inte tröttna!

I can't do it alone ♪

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
 Inatt var det verkligen storm! Det regnade och blåste otroligt mycket! När jag vaknade var det fortfarande lite halvstorm ute, så jag beslutade att stanna inne hela dagen! Jag passade på att ta lite självporträtt eller vad man vill kalla det, idag var det faktiskt väldigt bra ljus i mitt rum! Det var sådär bra ljus ute när solen lyser igenom molnen! Perfekt! Fast bilderna blev ju dock inte bra trots de bra ljusförutsättningarna! 

Musik ♬

Till att börja med så vill jag ursäkta mitt förfärliga bloggande! Jag har haft mycket i skolan och det har varit stressigt. Nu har jag nästan allt inlämnat men Nationella prov i Svenska väntar nästa vecka.
 
Jag tänkte i alla fall göra en liten uppdatering om vad jag lyssnar på för musik nu för tiden! Till att börja med så lyssnar jag på The Neighbourhoods album I love you. Jag älskar det albumet så mycket! Och jag älskar verkligen alla deras låtar haha! Rekommenderas! På senaste tiden har jag också blivit helt förälskad i Lana del reys album Born to die. Jag trodde inte att jag skulle gilla henne, men det tog ungefär en dag för mig att fasta för hennes låtar! Det tredje albumet jag lyssnar på är All this bad blood, ja vad finns det att säga haha? Jag älskar Bastille! Det fjärde albumet jag börjat lyssna på bara för några dagar sedan är Modern Vampires of the City! Det är Vampire weekends album. Jag började lyssna på dem eftersom att jag hört mycket om dem på tumblr och såna mysiga små ställen! Så jag tänkte att varför inte? Jag köpte faktiskt det albumet i onsdags eller något sådant, jag tycker att det är så himla fint så jag var bara tvungen att köpa det haha!

Bilder ifrån Lördagen

Canon EOS 550D + Canon EF 50mm f/1.8 II
I helgen var det världens finaste väder! Det var soligt och vårigt. Jag och Julia bestämde oss för att gå på en liten promenad haha! Här är några av bilderna ifrån lördagen!

Close-up

Canon eos 550D + Canon EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 IS II  + Close up 10 filter.

Dark paradise

Helt vanlig skoldag idag, inget speciellt hände, det gör det nästan aldrig nu mera känns det som, allt går runt och runt i cirklar, lite sorgligt. Men sant! Jag gick i alla fall emot allt jag är och någonsin har varit genom att ha kjol i skolan! Haha aldrig hänt förut! Jag tänkte lista några saker att se fram emot nu under denna deppiga period med nationella prov, vinter/vår och kallt, grått och trist och lite sådär som man är innan våren hunnit anlända.
• Sommarlov! För min del är det faktiskt bara 98 dagar kvar av 9an!
• The fault in our stars/Förr eller senare exploderar jag kommer på bio 22 juni!
• Bråvalla kan jag ju inte undgå att skriva!
• Resa till England. Vad mer behöver jag säga?
• Klassresa och Bal/middag!
• SOMMAREN. Åka longboard och såna fina saker! Fota i motljus <3
 
 

Spexfoto

 
 
Canon eos 550D + Canon EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 IS II  + Close up 10 filter.
 Idag hade vi spexfotografering i klassen, vi hade valt temat Grease! Alltså 50-talskläder! Jag hade på mig en svart klänning med vita prickar och ett rött bälte/skärp till det! Jag hade håret uppsatt i en hästsvans och röda läppar till det. Det var roligt att se att så många hade engagerat sig i detta! Dom flesta i klassen hade verkligen superfina kläder! Det ska bli intressant att se hur bilderna blev! Längtar tills den kommer haha. På tal om absolut ingenting så har jag Nationella prov i Svenska imorgon. Det är vårt första Nationella prov och det är det muntliga! Några gjorde det redan idag, de sa att det inte var så farligt som man tror, men ändå är jag grymt nervös! Men det är bara försöka göra det bästa av saken! Hoppas att det går hyfsat bra i alla fall. Önska mig lycka till med alla prov! Haha det lär behövas!

Do you think we’ll be in love forever?

Canon eos 550D + Canon EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 IS II  + Close up 10 filter.
Det var jättelänge sedan jag fotade något på riktigt, la ner tid på foto, jag har den senaste tiden bara fotat snabba bilder på saker jag köpt eller mitt rum. Min insperation har inte direkt varit på topp, men idag kände jag att jag ville fota något på rikitgt! Och det slutade med en helt del glitter, både i ansiktet och över hela mitt rum! Det var roligt att få vara lite kreativ, jag har saknat det. På vardagar så går jag ju i skolan, och när jag kommer hem är det nästan mörkt ute, så jag har aldrig riktig tid för det, vilket är jättetråkigt. Fler bilder kommer.

Nya böcker!

För er som missat det så är årets bokrea i full gång! Jag själv har gjort ett antal fynd! Alla böcker på bilden har jag köpt för omkring 300 kronor tillsammans, vilket är ett otroligt bra pris för att vara böcker. Jag har köpt Jokern, mest för att jag ville köpa en bok haha! Jag tänkte att jag inte kunde komma hem utan en bok! Men sen hittade jag ju ett antal fler! Tillexempel Underbara helvete, den tipsade Linnéa mig om, så varför inte. I nästa bokhandel som jag besökte med Linnéa så fick jag med mig två böcker John Green har varit med och skrivit! Den andre will Grayson, den har jag velat läsa så otroligt länge nu! Och Let it snow, jag har hört att den är väldigt bra, synd bara att den inte finns på Svenska, men jag köpte den i alla fall på Engelska istället. Och igår köpte jag Mitt perfekta liv, jag har aldrig läst någon bok av Sarah Dessen, men jag har hört att hennes böker är otroligt bra och är perfekta sommarböcker. Jag vill börja läsa den nu, men jag tror att jag tänker vänta med att läsa den boken till i sommar! Eller så köper jag fler böcker av henne, vem vet! Det var i alla fall de böcker jag köpt den senaste tiden! Gillar ni böcker så tycker jag verkligen att ni ska kolla in årets bokrea!